Maar hoe kies je als eventmanager dan een eenvoudig inschrijfsysteem waar je ook geen directe kosten aan hebt als goed doel of stichting? En waarmee kan je zorgen dat je online-donaties op kan halen?

Hier 3 manieren waarmee dat eenvoudig kan. Basis voor deze ideeën zijn dat events anno nu erg hot zijn en je dus moet gaan gebruiken in je strategie om gelden op te halen. Met een leuk concept voor een event kan je jouw donateurs bewegen om in beweging te komen voor jou!

1: Lift mee op een event van een ander
De eerst manier kost de minste inspanning voor jouw als eventmanager. Je koopt zelf als goed doel tickets voor bijvoorbeeld de CPC-loop in Den Haag. Paul Vos gaat lekker Support and Donate

Bewegen tegen Kanker heeft dit gedaan en ca. 30 donateurs worden in de gelegenheid gesteld om gereduceerd mee te lopen. In “ruil” daarvoor dienen ze een persoonlijke donatiepagina aan te maken. KLIK HIER om te zien hoe dit eruit kan zien voor jouw eigen actie.

2: Een ambassadeur wil voor jou aan de slag!
Een 2e manier is dat je wordt gebeld door een ambassadeur die tegelijk bijvoorbeeld een fitness school heeft. Zie hier hoe Villa Joep meelift op het enthousiasme van Aad van Loon Sport te Barendrecht. Zaterdag 25 maart was hun jaarlijkse sportmiddag voor Villa Joep. Dit jaar zijn er al 3 verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen:
1. de ZNP Verpakkingen Spinningmarathon, kies voor 1, 2 of 3 uur
2. de Life Fitness Cardio Calorie Challenge, verbrand een Happy meal, Big mac of Supersize menu
3. de Obstacle run van 2,5 km of 5 km

Ook hier heeft InDeRunning gefaciliteerd met het koppelen van de online donatiepagina. Dus vraag je ambassaseurs of ze zelf in actie willen komen en faciliteer ze met een eenvoudig te koppelen donatieplatform. En hierna aan de slag met het vergaren van donaties.

3: Organiseer zelf een event!
Deze vorm is natuurlijk het meest arbeidsintensief. Je moet zelf alles regelen in de voorbereiding en uitvoering. onze-werkMogelijk is een tussenvorm dan handiger. Ga aan de slag met een concept dat al bestaat. Een voorbeeld hiervan is De SchaatsChallenge. Hierbij kan op een ijsbaan in Nederland één uur geschaatst worden voor jouw goede doel. InDeRunning heeft hiervoor een draaiboek liggen en hiermee kan je mee aan de slag om te fundraisen. Zie www.deschaatschallenge.nl voor de wijze waarop Stichting Ambulance Wens dit doet op de Schaatsbaan Rotterdam. Natuurlijk zijn hier ook een inschrijfsysteem en een online donatieplatform gelijk bij ingegrepen.

Voor niets gaat de zon op
Uiteindelijk zie je dat je zelf zeker ook als goed doel in actie moet komen. Het vrijmaken van iemand binnen je organisatie is dan ook een must. Of om aansturing te geven of om zelf het event te kunnen organiseren. Kom je hier niet aan toe dan zit er in de 3 manieren zoals hierboven aangegeven altijd nog een andere manier bij om in actie te komen. Met welk van de 3 opties gaan jullie aan de slag?

 

 

DEEL DEZE PAGINA
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone