Op 11 november wordt er hardgelopen in, om en door Stadion Woudestein. Het stadion van eredivisie voetbalclub Excelsior Rotterdam. Er wordt daar door jong en oud hardgelopen om geld op te halen voor de maatschappelijke projecten van Excelsior4All.

Stadium FunRuns
Het is de 3e Stadium FunRun die er dit jaar wordt gehouden in de Randstad. Was Feyenoord op 25 mei nog aan de beurt met 3000 lopers, op 9 oktober wordt er voor ADO Den Haag in de Maatschappij en Stichting Bewegen tegen Kanker gelopen door het Kyocera stadion. En dan nu dus op 11 november in het stadion van Excelsior voor de maatschappelijke projecten van Excelsior4All.

20160907_163138“De netto opbrengst tijdens deze hardloopfeesten komt ten goede aan de maatschappelijke projecten van de voetbalclub”, aldus Ruud van Eck en Perry Bakker. Deze twee heren zijn de grondleggers van de Stadium FunRun in de regio. “Voor de diehard hardloper zijn deze FunRuns geen must, maar juist voor de niet hardlopers blijken deze stadionlopen heel geschikt. Het gaat niet om het winnen, maar om de fun. En wie weet is er ook wel een speler van de voetbalclub aanwezig om een handtekening aan te vragen. De FunRuns hebben altijd meerdere afstanden. Denk aan een 1.000 – 1.500 meter voor de kids en een 5 km of 10km voor de volwassenen. Voor iedereen is er wel een afstand die makkelijk gelopen kan worden. Het mooie is dat je op plekken loopt waar normaal alleen de spelers mogen komen. Denk hierbij aan via de spelerstunnel het veld op lopen. Of lopen langs de kleedkamers van je voetbalhelden en finishen op de middenstip waarbij je ouders of vrienden vanaf de tribune je kunnen aanmoedigen.

Iedereen zijn of haar donatiepagina
Het mooie aan het meedoen aan dit soort FunRuns is dat elke deelnemer zich persoonlijk kan inzetten voor het goede doel. Zo is men sportief bezig en draagt men gelijk bij aan een betere samenleving. Middels het aanmaken van een individuele donatiepagina kan elke loper of Businessteam geld ophalen in zijn of haar vriendenkring. “Hiermee is het gelijk een extra uithangbord voor de maatschappelijke afdelingen van de voetbalclubs die hiermee ook weer extra gelden ophalen. Tevens staan zij extra in de picture en kunnen zichzelf goed presenteren”, aldus Ruud van Eck.

Meedoen
“Onze funruns zijn voor iedereen. Getrainde en niet getrainde lopers, maar ook bedrijven die mee willen doen. Jong en oud loopt op plekken waar je dus normaal als supporter niet komt. Wil je dit ook meemaken en finishen op de middenstip? Kijk dan maar eens op www.stadiumfunrun.com en mogelijk is er bij jouw favoriete voetbalclub ook wel een FunRun te lopen”, aldus Perry Bakker.

Voor meer informatie over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met: Ruud van Eck, EPICinderunning, organisator Stadium FunRuns – 06-4156 1078.

DEEL DEZE PAGINA
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone