Een artikel in het NRC van 27 maart 2015 geeft aan dat het meedoen aan hardloopwedstrijden steeds duurder wordt. Met tabellen en staafdiagrammen wordt in het artikel deze kostenstijging onderbouwd. Gaat dit de pan uit rijzen of is er een limiet.

“Vanuit InDeRunning constateren wij ook dat deze inschrijfkosten hoger worden. Het organiseren van een event wordt echter ook steeds duurder. Je moet steeds meer doen om jouw event top of mind te houden en mensen ook een extra beleving te geven naast het hardlopen”, aldus eigenaar Ruud van Eck.

“Bedenk maar wat je allemaal moet organiseren voor een mudrun of een obstacle run. Die kosten worden vaak vergeten, maar er is wat ons betreft zeker een grens en die bepaalt gelukkig de loper zelf”, vervolgt Van Eck. “Organisatoren zullen zich steeds hard moeten afvragen ofdat de extra investering van de loper ook de extra beleving geeft en dat zal te zien zijn in het aantal inschrijvingen. Momenteel zijn hardloopevents toch steeds snel vol, dus wat dat betreft lijkt het plafond nog niet bereikt.”

Inzet is een foto tijdens FunRun De Kuip 2015. De inschrijving voor de FunRun door De Kuip van 2016 is al weer in volle gang!

DEEL DEZE PAGINA
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone