Bedenker Ruud van Eck kreeg rond de jaarwisseling 2013/2014 het idee om een lokale variant op te zetten van de Roparun of Alpedu6. “Ik snap dat mensen een unieke prestatie willen leveren en daarmee geld op willen halen voor goede doelen. Ik wilde hier ook mijn steentje aan bijdragen en heb mijn passie voor voetbal en hardlopen gecombineerd. Hierbij wilde ik zorgen dat we lokaal de gelden gaan terugbrengen in de samenleving, dus zoeken we rond de locaties locale goede doelen waar we voor lopen”.

Op 6 april 2015 is de eerste FunRun De Kuip gelopen en er waren 1200 deelnemers en 1500 bezoekers. Momenteel is het concept uitgewerkt voor diverse andere stadions waaronder ADO Den Haag. De deelnemers (ook scholen en sportverenigingen) krijgen de mogelijkheid om tevens een donatiepagina aan te maken en kunnen hier extra gelden mee ophalen die voor de aangesloten goede doelen zijn. Echt een super manier om je NON PROFIT organisatie extra middelen te doen toekomen.

Hieronder een leuke impressie van de dag zelf en dan hoor je ook van welke goede doelen er begunstigden waren:

DEEL DEZE PAGINA
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone